Μητσοτάκης ο… άστοχος: Από το «κερδίσαμε τη μάχη της υγείας», στο «Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει»! (βίντεο)

Του Βασίλη Σκουρή- ieidiseis.gr

Βασίλης Σκουρής

Δώδεκα κομβικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, που δείχνουν περίτρανα το πώς αντιμετώπισε η κυβέρνηση την πανδημία: Ένα συνεχές success story, που δεν βασιζόταν σε πραγματικά στοιχεία, διαψευδόταν συνεχώς από τη ζωή και δεν βοηθούσε –αντιθέτως υπονόμευε- την επιτυχή μάχη με την πανδημία, αλλά και τη μάχη για την οικονομία.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1. Βίντεο στα social media, 21 Μαΐου 2020

«Όπως κερδίσαμε τη μάχη της υγείας θα κερδίσουμε και τη μάχη της οικονομίας».

2. Συνέντευξη Τύπου στη Σαντορίνη, 13 Ιουνίου 2020

«Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε. Σήμερα το μήνυμά μου είναι απλό, ελάτε στην Ελλάδα, πείτε στους φίλους σας, στους αναγνώστες σας, στους ακροατές σας, στους τηλεθεατές σας ότι έχουμε ανοίξει κι ότι είναι καλοδεχούμενοι».

3. 28η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, 25 Ιουνίου 2020

«Να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από την επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ώστε ο τουρισμός να ανασυνταχθεί και να επανέλθει δυναμικά στην ανάπτυξη από τις αρχές του 2021».

4. Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3 και τους Παύλο Τσίμα και Βασίλη Χιώτη, 7 Ιουλίου 2020

«Αντιμετωπίσαμε το πρώτο κύμα με μεγάλη επιτυχία και είμαστε πιο έτοιμοι σήμερα από ό,τι ήμασταν πριν από πέντε μήνες (…) έκανα τον υπολογισμό -και ελπίζω να δικαιωθώ- ότι όσο πιο αποτελεσματικοί είμαστε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, πέραν του ότι θα προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές και θα θρηνήσουμε λιγότερα θύματα, τόσο πιο εύκολη θα είναι και η ανάκαμψη της οικονομίας την επόμενη ημέρα».

5. Ομιλία στη Βουλή, 7 Σεπτεμβρίου 2020

«Η Ελλάδα και τα κατάφερε στο πρώτο κύμα και εξακολουθεί, θέλω να το τονίσω αυτό, εξακολουθεί να τα καταφέρνει και τώρα. Και ναι, οι απώλειες περιορίστηκαν και η Ελλάδα έγινε διεθνές παράδειγμα για την άμυνά της απέναντι στο πρώτο κύμα της υγειονομικής κρίσης».

6. Συνέντευξη μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 16 Οκτωβρίου 2020

«Έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες να κρατήσουμε τα κρούσματά μας σε ένα σχετικά σταθερό σημείο και έχουμε πια κοινούς ευρωπαϊκούς δείκτες».

*6 ημέρες μετά έκανε διάγγελμα για το δεύτερο λοκντάουν.

7. Διάγγελμα, 9 Φεβρουαρίου 2021-Το τελευταίο μίλι!

«Δεν θα κρυφτώ: Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού. Από μας εξαρτάται τι θα συμβαίνει κάθε φορά. Όμως είναι και το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία. Η Πολιτεία έχει το σχέδιο, ώστε μέχρι τα τέλη της άνοιξης οι πιο ευάλωτοι Έλληνες να έχουν θωρακιστεί».

8. Μήνυμα για το Πάσχα, 1 Μαΐου 2021

«Το ανοιξιάτικο Πάσχα, λοιπόν, προμηνύει ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Το Θείο Φως γίνεται ήλιος αισιοδοξίας για την έξοδο από την παγκόσμια περιπέτεια της πανδημίας (…) η χώρα πέτυχε να κάνει την υγειονομική πολιορκία, ευκαιρία προόδου».

9. Συνέντευξη στη Bild, 27 Μαΐου 2021

«Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, στη high season του τουρισμού, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν ένα φυσιολογικό καλοκαίρι».

10. Ομιλία στη Βουλή, 8 Ιουνίου 2021

«Γυρίζουμε τη σελίδα της πανδημίας και αρχίζουμε πια να γράφουμε τη σελίδα της ευημερίας».

11. Συνέντευξη στο MEGA και στους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη, 3 Νοεμβρίου 2021

«Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει».

12. Συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο ITV, 16 Νοεμβρίου 2021

Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα. Θα σας συνιστούσα να κάνετε κράτηση για τις διακοπές σας για το επόμενο έτος όσο το δυνατόν συντομότερα. Νομίζω ότι θα είναι ένα Covid-free καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί